Midsommar & vecka 37

Midsommarafton spenderades först hos min mamma med knytis till sillunch. Efter det begav oss jag och Philip till hans systers mans föräldrar. Där grillade vi tillsammans med tre av Philips sex syskon med respektive, vänner och svärföräldrar. Det blev femkamp och dans runt midsommarstången. Vid elva var det dock dags för oss att kila hemåt och sova. Fantastiskt att inte vara bakis dagen efter som resten av Sverige verkar varit. 

Och från det ena till det andra, igår gick jag in i vecka 37. 95% av alla bebisar kommer mellan vecka 37-42, det kan alltså ske när som helst nu. 


Gravid vecka 36

Barnets utveckling
När du är gravid i vecka 36 är barnet runt 47 centimeter mellan huvud och häl och väger hela 2,6 kilo. Din mage mäter nu mellan 32 och 35 cm. Nu står magen som högst, livmodern känns säkert ända upp i revbenen, men kommer snart att sjunka för varje dag som går. Detta allteftersom barnet lägger sig tillrätta i bäckenet. När magen sjunker blir det ofta lättare för den blivande mamman att andas, men å andra sidan kan hon behöva kissa oftare.

Redan vecka 36! En månad kvar. Gusten kom i vecka 39, tänk att vi kan ha en bebis här om tre veckor. Jag tycker ju själv denna graviditet har gått lättare än den med Gusten, att jag inte har lika ont osv. Dock har den blivit ganska jobbig de senaste dagarna, eller senaste veckan. Magen är ivägen när jag ska äta, får sitta en meter från bordet för att magen inte ska slå i, marken är långt ner och saker jag tappar får oftast ligga kvar om jag inte lyckas få Gusten eller Philip att plocka upp det. Nu längtar jag rejält efter lille H!

"Bollen maschhhtröja" är på

Mitt nöje om dagarna när jag inte har G och P jobbar

Bröllop & vecka 34

I lördags var det dags för bröllop! Philips storasyster gifte sig och det var superfint. Efter kyrkan åkte vi till en herrgård i närheten för mingel, middag och fest. Allt var verkligen helt perfekt hela dagen och kvällen. Vid halv tolv åkte jag dock hem, då hade min höggravida kropp ingen ork längre. 


Och i tisdags gick jag in i vecka 34. Detta betyder:

Barnet är i graviditetsvecka 34 ungefär 45 centimeter långt mellan huvud och häl och väger drygt 2,1 kilo. Livmoderns mått är från blygdbenet till toppen ca 32 till 34 cm.

De flesta barn som föds efter vecka 34 klarar sin andning bra och behöver inte ligga i kuvös. Men de är fortfarande ömtåliga och behöver oftast hjälp att hålla värmen och få i sig näring. Även barn som föds i vecka 34 räknas som prematura, dvs för tidigt födda.Gusten & MVC

Nu är vi inne i vecka 33 och idag var jag hos barnmorskan. Hon klämde och kände och tyckte att huvudet kändes ligga nedåt. För säkerhetsskäl gjorde vi ett ultraljud, och han har vänt sig! Nu är det bara hoppas att han tänker fortsätta ligga med huvudet nedåt. 

I måndags var jag, Philip och Gusten på Taxingeslott. Vi lekte och fikade. Sen åkte vi och badade i poolen hos min mamma. Igår var G på dagis och jag pluggade inför mitt slutprov i familjepsykologi. Samma sak står på schemat idag, och kanske lite bad i poolen efter dagis.

Philip fyllde 25 i söndags, här är han & hans föräldrar 
Taxinge, G valde tårta själv 
Redo för dagis