Vecka 38

När du är gravid i vecka 38 så är nästan alla barnets system helt färdiga för att ta sig ut ur grottan. Ditt barn tränar andning genom att dra in fostervatten och sväljer även del som hamnar i barnets tarmar.

Barnet fortsätter även att lägga på sig fett och det sker finjusteringar i hjärna och nervsystem. Det duniga hår som hittills täckt barnets hud har försvunnit och hudens rynkor är utslätade. Vissa barn kan dock ha kvar kroppshåret när de föds, men det försvinner då efter en kort tid. Barnet förbereder sig i vecka 38 på att födas genom att samla på sig extra mycket energi för att klara sig under förlossningen och de första dygnen utanför livmodern.


Hjärtljud: 145
Magen: 34 cm (med Gusten var den 37cm)
Viktuppgång: 23 kg

Igår var jag hos barnmorskan för en koll. Lilleman är fixerad, slemproppen är borta och jag är öppen 1,5 cm. Tappen var mjuk och kroppen är redo för en förlossning. Nu tar jag till varenda knep för att få igång förlossningen. Igår blev det en promenad på 3 km, planerar att gå samma runda i spåret idag. På schema idag står även tvätts fönster, äta en ananas, fika med Ida, hämta ett paket, städa hemma, dricka hallonbladste, sitta på min pilatesboll osv. Kom nu H, vi är redo för dig!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback