She ran away in her sleep and dreamt of paradise

När jag gick in i v 34 (33+0) fick jag åka in till förlossningen pga en blödning. De sa då att bebisen kan komma när som helst. Det här var över fyra veckor sedan. De sa att jag skulle vara uppmärksam på mina sammandragningar, hur de känns och hur jag mår. Att jag nu, en månad senare, är helt mentalt slut är inte så konstigt. Gårdagen spenderande jag gråtandes till ungefär allt och ingenting. Satt och ritade med Lovisa och började gråta, satte mig i bilen och började gråta, stod i duschen, låg i soffan osv. Stackars Jocke visste inte vad han skulle göra, och inte jag heller för den delen. Jag har ingen ork kvar längre, varken i kropp eller huvud. Idag ska jag försöka plugga till en tenta och ta det lugnt. Ska sova om jag kan och bara vila.


The never ending story

Idag var jag hos barnmorskan för en rutinkoll. Allt såg bra ut och vi körde en kurva för att se hur sammandragningarna ter sig. Det var upp och ner med dem men såg bra ut. Dock har de inte gjort så jag öppnat mig något mer utan är kvar på fyra cm och med en liten del av tappen kvar. Hon gjorde någon form av hinnsvepning och pratade sedan med förlossningen. Jag har nämligen inte sovit de senaste nätterna, eller jag somnar runt tre-fyra och sover till åtta-nio. Överläkaren på förlossningen bestämde att jag skulle åka in och sova på förlossningen. Dels för att jag ska få sova (kan inte sova under dagarna heller), och dels för att min latensfas har varit så jäkla lång att de hoppas på att det sätter igång ordentligt om jag är utvilad. Nu väntar jag på att kvällspersonalen ska komma och vi ska diskutera vad jag ska få sova på (de ville ge morfin men det vill inte jag). Räknar med att åka hem imorgon igen. Och ja, jag uppdaterar om lilleman kikar ut.

Blodtryck: 120/70
SF-mått: 37 cm
Hjärtljud: mellan 120-160 
Total viktuppgång: plus 23 kg, tjohej

Hippt med magtröja, här i v 37


Leave your tranquilizers at home, you don't need them anymore

Storebröderna är barnvakt 

Stans envisaste unge

Nej ingen liten hos oss än. Värkarna kommer runt lunch på dagarna och håller i sig in på natten med ca 6-7 minuters mellanrum. I natt kunde jag sova ordentligt vilket var skönt, men samtidigt jobbigt för jag vill ju att värkarbetet ska starta på riktigt. Nu ska vi ut på samma runda som igår, 3-4 km. KOM IGEN NU G, KOM UT!

En jättemage 


Förlossning del två? Nehe..

Vi åkte in till förlossningen igår vid tolv då sammandragningarna kom med ca fyra minuters mellanrum. Att ligga ner och försöka sova då vad ju bara att glömma. Vi kommer in och kör en kurva och jag blir undersökt. Jag har öppnat mig fyra cm! Och barnmorskan retar tappen och pratat någon om en hinnsvepning. Vi blir kvar över natten och jag får dra på mig förlossningens snyggaste trosor (i nät typ, väldigt sköna) och nattsärk. De ger mig två citodon och en sömntablett så jag ska klara mig igenom natten. Jag känner nu att krafterna är lite bättre än för sex timmar sen. Hoppas på frukost och en ny bedömning om hur dagen blir. Förhoppningsvis håller vi i vår plutt innan dagen är slut! 

Anna (på två citodon och sömntablett): fnissar och går som ett fyllo. Jocke.... kan man frysa in pingviner? Vore ju gott att ha i drinkar!
Jocke (med för lite sömn): va? Ja okej
Anna: Ja alltså sånna salta pingviner, godiset 

Lätt med missuppfattningar här. Låg tydligen och fnissade som en liten flicka efter jag varit uppe på toa och skulle sova. (Kände mig så packad att OM det skulle vara någon annan på toaletten, skulle jag inte ha märkt det. Jättekul då, mer konstigt nu)

Update: vi blev hemskickade idag eftersom att värkarna slutade komma. Vi åkte till vår barnmorska hemma som kollade och hon sa att jag var fyra cm öppen och så både masserade och retade  tappen. Hon rekommenderade en promenad så vi har tagit en promenad på tre-fyra km. Nu har jag oregelbundna sammandragningar och konstant "mensvärk" (som gör ondare under sammandragningarna). Barnmorskan trodde inte det var långt borta nu eftersom jag gick från två till fyra cm bara igår. Jag har en jäkligt lång latensfas (ca tre veckor..) Och det är den vi väntar på ska gå över till the real deal nu. Fördelen med det här är att jag har gjort väldigt mycket att jobbet hemma. Bara hoppas att förlossningen går snabbare.

Morgonkurva

Förlossningsarbetet är igång!

I natt sov jag så himla bra, vaknade för att kissa ett par gånger men det är okej. Imorse kände jag rätt tydliga sammandragningar men som inte kom så tätt. Vid tvåtiden idag hade vi föräldrakurs och tänkte vi skulle käka lunch innan. Då började sammandragningarna komma med tio minuters mellanrum. Vi åkte upp tidigare till MVC och pratade med vår barnmorska som tyckte vi skulle ta en CTGkurva. Hon förklarade att man normalt ligger runt tio och vid en sammandragning mellan 20-50. Jag toppade på 90 (!) och med tio minuter emellan. Det gör inte så ont så vi går på vår föräldrakurs. I pausen pratar vi med barnmorskan igen som undersöker mig. Hon säger att tappen nästan är utplånad och att jag öppnat mig lite till, med andra ord är förlossningsarbetet igång! Jag åkte till mamma och tog ett bad (och käkade ananas). Nu har jag tagit två alvedon, en dusch och krupit ner i soffan. Timar sammandragningarna till fem minuter nu. Hoppas på att lilleman kommer inom 24 timmar!!

Update: vi ska åka in när de kommer mellan 3-4 minuters mellanrum (ca 6 min nu), eller när det blir outhärdligt att vara hemma vilket det börjar bli nu (23.15).. Äter macka och dricker juice, sitter på min pilatesboll och ska snart ta en dusch. Sova gick INTE :(
And I told you to be patient and I told you to be fine

Min mage har fått en snygg form senaste dagarna. Den är lika tung som den ser ut att vara! Prövar nu zonterapi för att få igång förlossningen, kan ju inte skada att massera fötterna lite.
Såhär mitt inne i v 37

Nu tycker jag det är dags för lilleman att komma, längtar så mycket att jag snart spricker (magen med för den delen). Igår tog jag mig runt på en tre km runda för att sedan slockna 1,5 timme i soffan. Idag har jag dammsugit, städat toaletten och gått en snabb promenad på en kvart. Var dock tvungen att att gå hem då jag fick så ont i magen (men tyvärr inte pga värkar). Sitter nu med min tredje kopp hallonbladste och har sovit en timme och sitter och pluggar lite. Idag har jag även gjort lite matlådor som jag fryst in till efter förlossningen. Det är ett himla tryck neråt i magen och jag har sammandragningar, men inte mycket mer än så. Börjar tro att han flyttat in på heltid, äter därför nu upp godiset som jag packat i BBväskan.

Plugg, julmust & hallonbladsteFöddes en lördag, mamma kalla mig för discotjej, så på en lördag, ja då vet du var du hittar mig

Det här med sömn när man är höggravid är inte lätt. I natt lyckades jag sova hyfsat. Tog ett tag innan jag somnade och vakande ca fem gånger istället för tio för sätt springa upp på toa. Sov till halv tio och har precis lagat mig havregrynsgröt med russin, torkade plommon och krossade linfrön (här ska vi få fart på magen efter alla järntabletter). Blir även dagens första kopp hallonbladste, vilket smakar helt okej kallt/ljummet med lite honung i. 

Igår var jag som sagt hos barnmorskan. Det visar sig att jag har räknat fel hela graviditeten och igår trodde jag att jag var i v. 35+4 men var visst i 35+5. Låter kanske fjantigt, men en dag betyder rätt mycket. Det betyder även att jag går in i v. 37 (36+0) på lördag och inte söndag. Vilket låter rimligt med tanke på att jag är beräknad att föda en lördag. Jag har alltså gått 90% av graviditeten idag!! 

(Vill även be om ursäkt för en rätt kass blogg just nu utan bilder, kameran är nerpackad i BB-väskan. Vill inte riskera att glömma den!)


Fick dock ställa in den här appen att jag är beräknad den 15/11 för att få det att stämma. Alla andra appar visar dock rätt.

I mustache you a question!

Igår var vi på första föräldragruppsmötet. Varken jag eller Jocke kände oss hemma men kommer att ge gruppen en gång då vi kommer att prata förlossning nästa gång. Idag var vi på en extrakoll hos barnmorskan då lilleman vill ut tidigare. Allt såg bra ut och han har fixerat sig!! Äntligen! Nu är vi redo för lille G.
Fin artwork

Love likes to hold on

Jag har funderat lite över det här med hur det ser ut i min mage just nu, med alla organ. Jag har en bebis i magen istället för tarmar. Jag hittade de här två bilderna. Konstigt att man har ont i magen, inte kan äta så mycket, måste kissa hela tiden osv? Nä inte direkt. Tycker det är dags för lilleman att komma ut nu. Har börjar dricka hallonbladste som ska "lindra värkarna", vi får väl se.. Smakar hur som helst inte så gott!Should I give up or should I just keep chasing pavements

Idag var jag och färgade brynen och fransarna samt plockade brynen och på onsdag har jag en klipptid. Jag behöver lite lyx nu när förlossningen närmar sig med stora steg. Passade även på att måla naglarna (även tånaglarna, förstår inte hur jag nådde ner). Så på onsdag eftermiddag är jag redo för bebis! 

Antal dagar till beräknad födsel (BF): 33


Blundar tills jag skymtar lyckan och jag vet att allt är för bra nu allt är bra nu

Veronica Maggio & Håkan Hellström - Hela Huset
 

Saker jag inte riktigt förstår mig på:
- människor och deras svampställen, sånt hemlighetsmakeri och ett jäkligt känsligt ämne för vissa, töntigt
- människor som lägger ut nakenbilder på sina barn på internet, ni är tyvärr alldeles för naiva, hur söta era barn än är
- varför människor ska berätta sina förlossningshistorier för mig, jag bryr mig faktiskt inte hur ont det gjorde, vilka smärtstillandemedel du hade, hur mycket du sprack eller att du bajsade på dig, innebär inte att jag kommer känna eller göra samma sak
- "nu finns det ingen återvändo", nej jag är fullt medveten om att jag ska föda barn tack

Vecka 36 (imorgon egentligen)

Barnet

Om du väntar ditt första barn ligger det troligtvis i rätt position nu, uppochned. Tycker du att bebisen rör sig något annorlunda jämfört med tidigare? Det kan bero på att det är trångt därinne, men är du minsta orolig prata med din barnmorska. Nu ökar fostervattnets mängd inte mer utan det minskar snarare eftersom din kropp absorberar en del av det. Hjärnan är färdigväxt. En del psykologer säger att barnet redan nu är medveten om sitt "jag" eftersom det kan svara på saker med till exempel sparkar.

Vikt 2 800 gram

 

Mamma

Din livmoder är 32-35 centimeter. Din mage kan börja sjunka ner lite och det blir lättare att andas, men det kan fortfarande vara svårt att hitta en bekväm sovställning. Många gravida upplever att de behöver kissa ännu oftare än tidigare. Det beror på att livmodern trycker på urinblåsan. Nu kanske din vikt stannar till förlossningen. Kolostrum eller råmjölk kan läcka ur dina bröst fast bebisen ännu inte är född. Försök att äta nyttigt och varierat. Barnet får all sin näring i från dig. Tankarna rör sig säkert mer och mer kring barnet. Kanske känner du oro inför förlossningen. Men en dag finner du att längtan efter att träffa barnet har tagit överhanden och att eventuell rädsla har bytts ut mot längtan efter förlossningen.

 

Egna ord

Nu ska jag spy galla. Jag är så jävla less på det här. Jag kan inte böja mig ner (sätta på mig skor, strumpor etc.). Sitter jag ned är det en mage i vägen så jag kan inte skjuta in stolen ordentligt (resluterar i att halva tallriken med mat hamnar på magen/brösten). Jag börjar grina av precis allting (någon har ätit min mat/godis, inga tröjor är snygga, det är för varmt, George åker ur idol, jag glömmer något någonstans osv.). Jag kan inte sova ordentligt pga. sammandragningar, det är i princip omöjligt att vända sig om när man har en jättemage, foglossning etc. Jag är blek (det är okej) men bristningarna syns så jäkla mycket och just nu känns det som de kommer vara där för alltid.. Tycker det är dags för min lille herr där inne att titta ut snart.

 

 
 
 

What does the fox say?

Jag försöker att plugga nu när jag är hemma och eftersom att jag inte kan åka till skolan (sätta sig på ett SJtåg höggravid känns inte så säkert) blir det att plugga extra hårt. Imorgon är det marknad här i stan, vilket betyder att varenda kotte pallrar sig ner på stan. Även här känns det inte som den bästa platsen för en höggravid. Jag har dock lagt in en beställning på kokosbollar hos mamma, mycket viktigt. Imorgon kväll blir det lite partaj hos mor min också, får se hur mycket jag orkar, eller om lilleman bestämmer sig för att kika ut. Jag tror nu att han kommer om tre veckor, alternativt att jag kommer gå över. Händer ju ingenting! Igår buffade han och höll på som tusan, idag känns han hickningar högre upp, jag fasar för att ungen har vänt på sig.. Tycker ju G ska fixera sig och komma till oss snart!


Jockes pärons hund Selma, så jäkla fulsöt

Oh my little bird what have you done? Fell in love with Mr. Setting Sun

Jag är stammis på förlossningen redan nu. I söndags kväll åkte vi in igen pga att jag har haft sammandragningar var tionde minut i ett dygn ungefär. När vi kom in mätte de hjärtljud och kollade mina sammandragningar, jag har legat på runt 20 på ua och var nu uppe i runt 40 vid en sammandragning. Jag fick en dos bricanyl och de ville ha kvar mig över natten för att ha koll. Måndag morgon var värkarna uppe i 60-70 och jag fick en undersökning för att se om jag ska åka hem eller inte. När jag åkte hem i onsdags var min cervix 26 mm (den ska bort helt, då öppnar man sig och allt är igång) och nu var den nere på 12 mm. Det betyder att mitt förlossningsarbete är igång. Jag är redan öppen 2,5 cm och har "bara" 7,5 cm kvar. Dock hade jag inte öppnat mig något mer sedan i onsdags, och det är bra. Jag fick där välja om jag skulle åka hem eller inte, eftersom lilleman kan komma när som helst. Jag valde att åka hem för att kunna slappna av lite mer. Läkaren sa att jag lika gärna kunde vara tillbaka innan kvällen, men jag åker hellre fram och tillbaka än hänga på ett sjukhus. Jag somnade klockan åtta på kvällen när vi kommit hem och vaknade 14 timmar senare.

Idag har vi varit hos barnmorskan och eftersom att lilleman har bråttom ut fick vi all information om förlossning, smärtstillande etc. redan idag (brukar ske i v 37). Jag har även halvt gett upp det här med att ta det lugnt och inte göra något eftersom det uppenbarligen inte spelar någon roll, han vill ut! Så efter barnmorskan lunchade jag med Sara och så har jag städat hela min lägenhet. Så nu är det rent och fint tills han kommer. 

Varken vi eller någon annan vet när han kommer titta ut. Vi vet att det definitivt kommer att bli en tidig bebis och att min cervix är väldigt kort just nu. Jag har en svag känsla av att han kommer innan veckan är slut, Jocke tror på att han kommer nästa vecka. Det är heller inte säkert att vi hamnar på neo nu eftersom han är så pass stor. Han väger över 2,5 kg, lilla tjockisen. Jag är en tickande bomb just nu, mycket spännande!

SF-mått: 33
Viktökning: 16,5 kg
Blodtryck: 120/70
Hjärtljud: 140

En färsk bild på magen nu i v 35

But what if the plane crashed down? What if the sky grows too dark?

Jag lever, och ingen bebis än, är bara dålig på att uppdatera. Jag har hittat en fördel med att ligga hemma hela dagarna - säsongspremiärerna! Nu har Greys Anatomy börjat, Vampire Diaries med och snart börjar The Carrie Diaries och Walking Dead. Sen har Marvels serie om S.H.I.E.L.D börjat, ingen jättehit direkt men jag måste se ändå, är ju trots allt Marvel. Har även fixat säsong ett av Under the Dome. Jag tyckte första avsnittet verkade lovade. Så nu har jag att göra! Hemma från sjukhuset

I natt lyckades jag sova hela nio timmar. Dock drog det och stretade i magen men inget som var farligt. Imorse gjordes ett CTG och det syndes inga värkar och lillemans hjärtljud är fina. Jag fick sedan göra ett ultraljud till för att se om jag öppnat mig något mer. Jag är fortfarande öppen 2,5 cm och inte "mer" så vi fick åka hem. Jag får dock inte ens gå ett varv runt huset, utan max till köket och tillbaka till soffan/sängen. Nu är det alltså bara att ta det lugnt tills G bestämmer sig för att titta ut, vilket kan vara allt från ikväll till november, ingen vet. Troligtvis kommer han att komma innan beräknat datum (16/11) och delmålet är nu först v 34+0 (söndag) och sen tar vi en vecka i taget, eller dagar till och med.
 
 

1 oktober 2013

Här händer det inte mycket.. Jag kommer inte bli undersökt idag, men troligtvis imorgon för att se om jag får åka hem och vila istället. Jag får inte göra något ansträngande, vilket inkluderar promenader. Utan det är sängliggandes som gäller. Idag spenderar jag dagen med att studera till tentan som jag har fått permission att åka och skriva. Det är självklart under förutsättning att inget händer innan.

Dagar kvar till beräknad förlossning: 46 dagar
Jag är i vecka: 34 (33+2)
Lilleman bör hålla sig inne tills vecka: 38 (37+0)
Antal dagar dit: 21