Vecka för vecka

 
 
I början var jag flitig med att fota magen, sen från v 25 hade jag ledsnat (även på boken man ska fylla i vecka för vecka). Den första bilden är från innan jag var gravid och den andra i vecka 8. Den sista bilden är tagen i vecka 37, och G kom 38+4.

November-December 2013

November: Gusten kom till världen efter en störtförlossning
 November: vi åkte fram och tillbaka till sjukhuset pga att Gusten var lite för gul
 November: det slutade med att vi fick stanna och sola en natt i förebyggande syfte
 November: Gusten har snea fötter och vi måste gipsa honom
 December: men han är glad ändå
 December: väldigt glad tom
 December: sen var det jul

September-Oktober 2013

September: det var fortfarande skitvarmt och jag var på utflykt till Mariefred
 September: det var oxhagsloppet och Lovisa sprang snabbast av tjejerna
 September: det var fest på Facienda
 September: fest fest
 September: vi åkte in till förlossningen första gången för att stoppa lilleman som ville ut
 Oktober: Lovisas bröder var barnvakt
 Oktober: vi åkte in andra gången för att stoppa G, åkte även in för att få sova en natt utan värkar

Juli-Augusti 2013

Juli: jag jobbade mest och låg hemma och kollade på Hart of Dixie
 Juli: Vendela var på besök
Juli: det vart en del restaurangbesök
Juli: bl.a. ett med syskon + Ida
Juli: pga av värmen vart det en del häng i mammas pool
Augusti: jag fyllde år, det var 30 grader varm och jag var tjock
Augusti: jag fyllde som sagt år och hade bakat en massa gott
 

Juni 2013

Värmen var här och magen syndes inte jättemycket än
Jag och Angelica firade en till graviditet med storlunch och bubbel
Systrarna slutade skolan
Jag och Lovisa åkte funtrack
Vi fick reda på att vi väntade en friskt liten kille
Jag var och såg Depeche Mode och kände G sparka för första gången

Mars-April-Maj 2013

Mars: jag jobbade som bartender under finalen på melodifestivalen 
Mars: Lovisa fyllde åtta år och hade discoparty
Mars: det var påsk och vi målade ägg
April: åkte till Mjölkö och Thea hittade en orm
April: vi var på IKEA
April: vi firade fint väder och en graviditet
Maj: glass-dejt med Elin och Loppan
Maj: fint väder, Sara tog en öl och jag en vatten
Maj: roadtrip med fika på taxinge slott med Elin
 

Januari-februari 2013

Januari: jag och Sara bakade muffins
Januari: det var drinkfest
Januari: jag och Sara fastnade 50 shades träsket
Januari: det var mer fest
Januari: mer fest (och nya snygga creepers-liknande skor)
Februari: ännu mer fest
 Februari: tog Loppan på lunch
Februari: vädret var inte att klaga på. Canasta och kaffe på balkongen
Februari: farmor fyllde år

fairytale of new york

 
Igår firade jag tre jular. Vi började dagen hos Jockes föräldrar med frukost. Vid ett åkte jag och Gusten till min pappa (och Jocke åkte och jobbade) där vi firade tillsammans med farmor, farfar och farbror. Efter Kalle Anka far vi vidare till min mamma där hon, familj, mormor och morfar väntade. Där blev det julbord och sen kom tomten. Vid halv sju åkte vi hem och klockan nio slockande både jag och G. Det var en jäkligt hektiskt julafton och jag tänker inte åka omkring nästa år. Utan då blir det ett ställe och kanske flera julaftnar. Gusten fick ett babygym, böcker, gosedjur, en egen "dinkis" med hans namn på, en stol från Stokke och massa annat fint. Jag fick dermalogica, inredningssaker, presentkort på Åhlens och Ikea mm. 

Have yourself a merry little Christmas
Lately, I've been, I've been losing sleep, dreaming about the things that we could be

Alla julklappar är köpta och inslagna, julgodiset bakat (och smakats på), julgranen köpt, bara väntan kvar! Mysigt att det snart är jul. Dock har vi ingen snö här, men det gör inget, den kanske kommer till julafton (och försvinner till nyår - vore optimalt).
 
Mitt lilla charmtroll, i finbodyn från Ralph Lauren - present från farbror

Cause we got the fire, and we're burning one hell of a something

10 saker Gusten gillar:
1. Mjölk
2. Tuttar
3. Barnvagnen
4. Bilbarnstolen
5. Lampor
6. Titta på tv
7. Mormor
8. Ligga på mage
9. Sin filt
10. Musik
 
 
10 saker Gusten inte gillar:

1. Napp
2. Sova själv
3. Bada
4. Sina gips
5. När man tar på hans fötter eller tår
6. Mössa
7. Klä av sig/på sig
8. Sitt täcke
9. Byta blöja på natten
10. Vantar

För det var du som fick min fallskärm att vecklas ut

Jag köpte den här boken till Jocke i farsdagpresent. Den ska tydligen vara både bra, rolig och lärorik. Än så länge har jag bara läst några sidor men den verkar lovande. Nu när jag har lite jullov (nya studentlitteraturen har inte hunnit komma än så kan inte plugga) får det bli min läsning. 
 
 

Varför ska jag ha en stereo när jag hör musiken från 1000 båtar på väg härifrån

Idag när vi kom hem somnade lilleman nästan direkt. Jag passade på att städa i köket, det är ungefär vad jag brukar hinna med när han sover på "förkvällen". Men han fortsatte sova så jag hann städa hela lägenheten med dammsugning och våttorkning. Inte nog med det så hann jag skriva i hans scrapbook, pyssla ihop en tavla till sovrummet och möblera om lite. Lagom efter jag tagit en dusch efter det här vaknar killen och vill ha mat, och där är vi nu. J är på fotbollsträning så jag och G får mysa och kolla på Narnia. Förhoppningsvis somnar han om nu, men det tror jag inte. För övrigt sov han mellan 23-04.30 i natt, trodde inte det var sant när jag kollade på klockan. Superskönt!
 

Operation 9.00

Nu är vi hemkomna från operationen och allt har gått bra. Vi fuskade lite i natt och gav honom mat runt fyra. Sen var vi inne på sjukhuset kl 7. Han fick byta om till en sjukhusskjorta så fick vi vänta. Han började skrika och en sköterska kom och sa att det snart var våran tur. Jag sa att G bara är hungrig och hon undrar varför han inte får mat. Nä då visade det sig att han inte alls ska vara fastande. Så G får äta, får alvedon och lite lugnande så han blir trött och lite dåsig. De hämtar sedan in oss och skjutsar iväg G in på operation kl 9. Jag och Jocke väntar och 45 minuter senare är han opererad och omgipsad. Sen får vi vänta tills han vaknar och då äter han och sen åker vi hem, runt kl 12. Nu vilar vi i soffan och tittar på film. Blir en mysdag idag!

Gustens nya svarta gips i glasfiber (som ska sitta på i tre veckor)

Hold your breath when a black bird flies, count to seventeen and close your eyes

Idag var jag inne på sjukhuset för att gipsa om Gustens båda ben. Väl inne och vi tog bort det ena (andra åkte redan i fredags) och så pratade vi om operationstiden vi preliminärt hade imorgon. Det blev då bestämt att vi ska operera honom imorgon kl. 7. Operationen innebär att de söver honom lite lätt, skär ett snitt och klipper av hälsenan. Sedan gipsar de hans ben igen och så ska det sitta på i tre veckor i sträck. Vi kan behöva korregera hans fötter ytterligar ett par veckor efter de här tre, men det vet vi inte för än då. Känns rätt läskigt att behöva operera honom, men å andra sidan är det bra att det blir gjort så han blir bra i fötterna.
 
Var på BVC och lånade en bröstpump idag (eftersom lilleman inte får äta sex timmar innan operation, stackarn). Väl där passade vi på att mäta och väga honom. Stora killen väger 5,2kg och är ca 55 cm lång (med sina snea fötter). 
 
Slänger in en gravbild

Inspiration - turquoise


Note to self: ha alltid med dig amningskupor.

Som nybliven morsa har man inte alltid koll. Jag glömde t.ex. packa ner extra inlägg och det slutade med att brösten läckte lite. Är glad att jag är hemma och inte bland folk. 
 
Ja, det ena bröstet är väsentligt mycket större än det andra, snyggt ju!

klumpfot drabbar ca 1-2 barn av 1000 i Sverige

En av anledningarna till att jag varit dålig på att uppdatera bloggen är pga av att vi har åkt fram och tillbaka till sjukhuset de senaste veckorna. Gusten föddes nämligen med något som heter klumpfot (clubfoot) vilket innebär att hans fötter är inåtställda. För att få fötterna raka måste han gipsas. Hans första gips sattes när han var fyra dagar gammal och vi har sedan dess åkt in och bytt gipset en gång i veckan (för att han växer och går upp i vikt). Dock har vår lilla kille försökt sparkat av sig gipset ett antal gånger. Foten kommer då i kläm och det gör jätteont på honom. Ligger foten så för länge kan det resultera i blodstop och andra komplikationer, med andra ord kan de gå riktigt illa. Vi har de senaste veckorna varit inne på sjukhuset (som ligger tre mil bort) ca tre-fyra gånger i veckan och tagit av gipset (på akuten) och gipsat om (dagen efter de tagit bort, på ortopedmottagningen). Den här veckan har vi varit inne varje dag utom idag. I måndags var vi inne och gipsade om (för han sparkade av sig det i lördags) och sedan var vi inne på kvällen igen för att ta bort det då han försökt sparka av det. Nu ska han opereras (klippa av hälsenan då den är för kort) och sedan kommer han få gips i ytterligare sex veckor. Förhoppningsvis kan han inte sparka av sig gipset efter hälsenan är klippt och foten vinklad uppåt. Det här har tagit sjukt mycket på krafterna och jag är helt slut i både huvud och kropp. Vid sidan av det här sitter jag även och skriver en hemtena och en kompletteringsuppgift till skolan. Den här operationen blir troligtvis av på tisdag och tentan ska vara inne på måndag och jag är snart klar. Förhoppningsvis lugnar allt ner sig lite då, men man vet aldrig. Vi verkar ha en liten utbrytar kung, och gissa om han är nöjd när han blivit av med gipset. För tillfället har han endast gips på ena benet då han sparkat av det andra. Nu är han utan gips till måndag då det blir nytt igen.. Fram och tillbaka.. 
 
Från 1177:

Klumpfot kallas också för PEVA som är en förkortning av det latinska namnet pes equino varu adductus. Det är en medfödd missbildning (ett fruktansvärt ord) då hälen är vriden inåt, framfoten är riktad nedåt in mot kroppens medellinje och foten står i spetsfotställning eftersom hälsenan är för kort. Hälen är då högt upp medan foten och tårna pekar nedåt.

Muskulaturen på underbenets insida brukar vara mycket stram och muskulaturen på underbenets utsida vara försvagad. Det gör att barnet inte kan vinkla foten uppåt. När barnet spänner musklerna böjs foten snett inåt.

Det är mycket ovanligt att födas med PEVA i Sverige. Hälften av barnen har PEVA i båda fötterna. Orsaken till PEVA är i stort sett okänd men det är vanligare om barnet har ett syskon eller en släkting med PEVA. Det är också vanligare bland pojkar.

 

1. G när han föddes
2. G med gips
3. G efter 1,5 vecka med gips
 
 

you've got poison on your skin

Igår hann jag med att äta frukostbuffé på stan med Anna (G sov i vagnen hela tiden), plugga hemtenta, gå på glöggkväll hos pappa (en snabbis bara) och sen åka till Max och Elina för pizza och skitsnack. Idag var det julpyssel som stod på schemat. Eller jag pysslade med G (läs ammade) och resten gjorde julpyssel. Det blev smällkarameller, ljuslyktor, pepparkakshus och massa annat. Hemtentan är snart klar, oerhört skönt att ha den gjord. Dock börjar nästa delkurs redan nästa måndag, snabba ryck.

Dessa mobilbilder.. Skäms på mig 

December, har du några hjältar kvar?

Jag är riktigt dålig på att uppdatera bloggen, ber om ursäkt. Har fått flera påminnelser. Livet med bebis flyter på och dagarna går väldigt fort. Jag har en hemtenta som ska vara inne den 16/12 som jag håller på med varje egen tid jag får. Jocke jobbar en del så jag och G är själva vissa nätter och det går bra det med. Jag ska bli bättre på att uppdatera bloggen, fota och inte bara skriva om bebisar (även om det är det enda som är runt mig just nu).

Mammas granne har skaffat devon rex kattungar, Pearl här tyckte jag och G var spännande och bestämde sig för att mina tuttar var ett bra ställe att sitta på (och Gusten är inte så sur som han ser ut) 

All I want for Christmas is you

Första december och första advent. 2013 har gått så jäkla fort, vet inte vad som hände, bara flög förbi. Idag följde jag och Gusten med pappa, Johan och Thea upp till min farbror och hans tjej i Stockholm. Vi käkade lite julmackor (som vegetarian blev det ostmackor och lussebullar) och pratade ett par timmar innan det var hemfärd. Nu är både jag och Gusten helt slut och nedbäddade i sängen. Han äter och jag kollar på prison break, himla mysigt.