Bokrea

Jag älskar böcker, jag har därför räknat dagarna till bokrean i år. Det blev ett gäng barnböcker till Gusten, mycket uppskattat. Jag köpte en bok om Messi till Philip, nöjd han med. Sen köpte jag några thrillers till mig själv. Igår började jag läsa Vassa föremål av Gillian Flynn som har skrivit Gone Girl som även finns på film. Jag tycker om storyn i hennes böcker men dock förstörs det av språket. Det känns som hon skriver en thriller med vuxeninnehåll fast för en tonåring, det blir väldigt konstigt. Boken läste jag ut imorse till frukosten, och den var bra, jag rekommenderar den trots språket. Idag till lunchen började jag med Playground av Kepler. Jag älskar Keplers andra böcker, den här är dock fristående från den andra serien, men verkar spännande ändå. Lagade för övrigt mat med Håkan och Winnerbäck i bakgrunden samtidigt som solen lyste in genom fönstret. Det är sånna saker som gör mig lycklig inombords. Våren är på ingång!


Dagens lunch: omelett med purjolök och fetaost med en pestosallad

It's a baby boy!
When we where young

Förra veckan kom vårt nya köksbord, jag är extremt nöjd. Jag kan skrubba bort intorkad yoghurt/banan/annan valfri maträtt utan att färgen går bort. Vi behöver inte springa och hämta maten på spisen som någon skolmatsal utan får faktiskt plats med allt på bordet - känns extremt lyxigt och vuxet faktiskt, its the little things you know. Vi fick även hem ett nytt skrivbord. Jag tycker det är mitt skrivbord. Philip tycker vi kan dela eftersom han "faktiskt ska börja plugga om han kommer in". Så okej, han fick en låda av två. Jag köpte tom block åt honom, inte visste jag att alla tre var rutade, men det får han nöja sig med. 

Nu till något nästan lika spännande, ULTRALJUD! Idag 15.30 smäller det. Jag är jättenervös. Tänk om något är fel? Tänk om barnet har peva som Gusten hade? Sen till lite ytligare saker som: tänk om det är två??? Och tänk om man inte ser kön? Jag vill veta kön. Det känns mycket mer personligare att säga "hon/han" när man pratar om (vad som nu är en) den. Uppdatering kommer!

Nackdel: han den lilla kan sno min mat

Har köpt en fin tavla som sitter ovanför skrivbordet, men den orkar jag inte fota nu
Gusten har godkänt bordet han med

Skansen

Idag hade vi bestämt oss för att åka till polismuseet i Stockholm, dock blev det en sista minuten ändring och vi valde att åka till Skansen istället. Det var en dundersuccé! Vi tittade på renar, älgar, rävar och lodjur utomhus. Inomhus fanns det råttor, kaniner och marsvin. Vi gick även in på akvariet och kollade på ormar, spindlar och krokodiler. Dock var det bästa av allt babianerna. Gusten skötte sig exemplariskt hela dagen, inte ett enda utbrott. När vi kom hem gjorde jag middag, ostgratinerad kyckling i ugn med ris och sås - supergott enligt hela familjen. Nu ligger kladdkakan i ugnen och vi äter popcorn och kollar på Gustens nya favoritfilm - Horton. En underbar dag!

Nya möbler

Jag hade läst fel angående leveransen på stolarna, det var visst idag de skulle komma istället. Och det gjorde dem, sååå fina. Är himlans nöjd! Vi köpte även ett nytt matbord samt ett skrivbord, men de kommer nog inte förrän nästa vecka någon gång. 


Graviditetshormoner

Graviditetshormonerna tar över. Jag grinar tusan i mig hela jäkla tiden. Igår ville Gusten inte sova, jag höll på i 1,5h (brukar ta fem minuter, max). Grät säkert tre gånger på de 90 minuterna. Sen kom Philip hem, då grät jag ännu mer. Blir helt slut av det här. Får googla tips.

Idag är det en pluggdag. Idag är även dagen mina nya stolar kommer, tjoho. Update när de är monterade och på plats!

Köpte blommor för en vecka sen, står fortfarande fint i vasen

Graviditeten so far

I lördags gick vi in i vecka 16, tiden går så jäkla fort. Läste en blogg där det stod om första och andra graviditeten, 1:a ; idag är det vecka 14+3, det här har hänt med barnet, jag vet  att det inte har hänt något sen sist men ändå. 2:a ; jag är i vecka 9, jaha nej nej, vecka 13 var det visst, kul! Och ungefär så känns det haha.
 
Mitt i vecka 14 med lillbebis och vecka 14 med Gusten
Vecka 15 lillbebis vs vecka 15 med Gusten
Vecka 16 med lillbebis vs vecka 16 med Gusten
 
Jag är större nu även om det kanske inte syns på bilderna. Magen är betydligt mer svullen nu än sist (vad jag minns i alla fall). Nu är det snart bara två veckor kvar till RUL, tjoho.
 

En liten lista

Vad behöver du mest just nu?

Sol! Jag vill ha vår & sköna promenader

Höger eller vänsterhänt:

Höger

Piercingar:

Inte mer än i öronen. Den i läppen jag hade när jag var 15 höll i någon månad innan jag skulle operera bort mina halsmandlar.

Tatueringar:

Jo, en hel del

Längd:
167cm

Skostorlek:
stl 38-39

Fräknar:
Definitivt, lite överallt.

Vad dricker du?

Vatten vatten vatten. Och kaffe.

Något i kylskåpet du inte tycker om?
 
Kött..

Vilket schampo använder du?

Schwarzkopf bonacure moisturize kick shampoo

Vilken parfym använder du?
YSL opium eller Body shops White musk

 Vad gör du just nu?

Sitter i soffan och kollar på The Carrie Diaries och funderar på middag.

Vad är du rädd för?
Mycket. 

Vad gör dig ledsen?
Som gravid - typ allt. Även helt ologiska saker som att mjölken är slut eller att det har snöat igen.

När grät du sist?
Igår, till ett avsnitt i The Blacklist.

Vad är du allergisk mot?
När folk beter sig som skit i trafiken, oavsett om du är bilist, cyklist eller busschaufför.

Kan du sjunga?
Absolut inte.

Land du vill besöka?
USA.

Hur ser din dröm-man ut?
Philip är ju min man.