Uppdatering

Nu har jag fått andra dosen kortison och mer antibiotika (om jag skulle ha en urinvägsinfektion). Planen härifrån är: vänta. Har jag slutat öppna mig och sammandragningarna slutar får jag åka hem, men oavsett blir det inte förän om ett par dagar. Så jag installerar mig här. Försöker plugga till tentan på fredag, om det nu blir någon för min del. Mest läser jag skvallertidningar och spelar angry birds..

Idag var vi även uppe på neo dit prematurfödda bebisar hamnar. Barnmorskan där uppe förklarade vad de gör där, hur det fungerar osv. Än så länge vet vi ju ingenting om när han tänker titta ut eller vilken vård han behöver etc. Jocke är lugn för han vet att vi inte kan påverka eller planera. Jag å andra sidan vill planera allt och veta allt, något jag får jobba på att inte kunna här. Hur som helst mår vi bra allihopa och än så länge har herrn där inne kikat ut.


Såhär kul har vi det här

Today is the greatest day I've ever known

Igår vakande jag med en blödning och fick panik. Ringde Jocke, ringde mamma, mamma ringde förlossningen och vi åkte in då J var på jobbet (typ 8 mil bort). Vi mätte lillemans hjärtljud som såg bra ut. Jag fick mensvärkliknande känslor (sammandragningar) med jämna mellanrum. Läkaren kom in och jag fick göra en undersökning. Det visade sig att jag har öppnat mig två cm. Jag fick där ett eget rum och en säng där jag skulle ligga när jag fick bricanyl. Fick endast resa mig för att gå på toa. Bricanyl ska hjälpa livmodern att slappna av så att sammandragningarna inte kommer. Dock hjälpte det inte så fick göra en ny koll.

Denna gång hade lillemans huvud åkt ner ytterligare en bit och jag hade öppnat mig mer. Jag fick en till dos bricalyn och efter 1,5 timme kom vi fram till att den inte heller hjälper. Läkaren ger mig kortison för att påskynda mognaden av lillemans lungor, jag kommer även få det idag. Nu kommer läkaren inte göra något för att stoppa förlossningen, ingen mer stopmedicin. Vi har fått information om neo-avdelningen där förtidigt födda barnår ligga i ett par veckor innan allt fungerar som det ska. 

Nu väntar jag på att J ska komma med frukost, att morgonpersonalen ska komma och att vi ska göra en plan inför dagen. Jocke kom hit igår och försöker uppmuntra mig som börjar grinar vid tanken på att få G redan nu. Annars spelar han mest angry birds och lyssnar på Smashing Pumpkins, sånt man får göra här på förlossningen.

I grund och botten är vi okej, allihopa, en är lite mer hormoninstabil än de andra bara. Men det är tur att jag har mina två starka pojkar. 

UPPDATERING 11.45:
Jag har inte öppnat mig något mer, ultraljudet visar att lilleman är okej och att han väger 2350g. Vi avvaktar under dagen för att se vad som händer. Ikväll kommer jag att få en till kortison för att påskynda lungorna. Sätter förlossningen igång efter det görs det inget för att stoppa den. Däremot kommer den försöka stoppas innan kortisonet är taget.


Somewhere downtown where a burlesque queen may even ask my name

Jag har börjat graviditets-boa (eller kanske bara gör allt för att slippa tentaplugga). Idag stannade jag på färgaffären och köpte vit färg och började måla om vardagsrummet. Jag vill ha svart, vitt och grått och sedan kan jag lägga till de färger jag vill ha (t.ex. orange eller lila nu i höst). Tanken är att rummet senare ska komma att bli lillemans. Här gäller det att planera i god tid! Jag letar nu efter ett vitt smalt, långt skrivbord, alternativt, snygga sågbockar i trä som jag kan måla om och tillsammans med en träskiva göra om till ett skrivbord. Jag letar även snygga artprints att rama in och sätta upp, än så länge ser det ut som att jag kommer fixa en del av dem själv, men det är kul. Pysselverkstaden varvas med tentaplugg och ett par koppar te.
 
Artprint från Lovisa Burfitt, skulle gärna ha den här hemma!
 

look at the stars, look how they shine for you


I know some things in life may change, and some things they stay the same

Jag är på jakt efter ett snyggt skrivbord där jag kan plugga, vill ha ett längre smalare bord som de nedan. Ett bord där jag kan ha datorn uppe och böckerna utspridda och slippa plocka bort dem efter varje gång jag pluggat.  Lite inredningsinspiration!
 
 
 

but autumn came she disappeared

Det blev verkligen höst på nolltid. Nu är det mörkt redan klockan sju och dags för höstkappa och halsduk. Det är säsong för tända ljus och temys i soffan. Jag tycker det är så jäkla mysigt och tänker inte klaga alls!
 
Utsikt från sovrumsfönstret

Look inside, look inside your tiny mind, then look a bit harder, cause we're so uninspired, so sick and tired, of all the hatred you harbour

Idag var det dags för barnmorskan. Från och med idag kommer vi att gå dit varannan vecka. Lilleman hade inte fixerat sig men ligger och trycker med huvudet nedåt och har sjunkit ner, därför har jag lättare att andas osv.
 
Blodtryck: 112/69
Viktuppgång: totalt 16 kg nu
Hjärtslag på G: 138
SF-mått: har gått från den översta prickiga linjen till den raka i mitten på SF-linjen, så skulle gissa på ca 31 cm (sist 28 i v 28)
 
Den 16 oktober börjar föräldragrupperna. Som det ser ut nu hamnar jag med "unga mammor" och BF är allt från november till januari. Jag gillar det inte, utan vill vara med dem med BF i november/december och inte de unga. Dels för att jag inte kan förlika mig med de här tjejerna och dels för att Jocke ska slippa (men mest för min egen skull).
 
 

Åh som jag önskar jag var värd dig, att jag kunde ge dig nånting lika stort

Har varit en lååång dag idag. Sov nästan tolv timmar i natt. Idag blev det en sväng till Tuna Park. Eftersom det bara är sju veckor kvar till beräknat datum köpte jag inga gravidkläder trots att jag hittade en jättesöt blus och en lite tjockare tröja. Köpte inte heller några bebiskläder eller grejer (duktigt av mig, allt är ju så gulligt och alldeles för köpvänligt). Det blev bodyshops kakaosmör att smörja magen med, tjejen sa att det var det bästa, och jag tycker olja tar för lång tid innan den går in i huden. Köpte en ny foundation och ett puder också, något som inte är så lätt att hitta när man är så ljus i hyn som jag (superblek).

Från det ena till det andra. Jag gillar att man kan ta panoramabilder med nya iOS 7. Här är en bild på J från i fredags och en från idag. Ligger i sängen med tända ljus och tittar på sex and the city, skön avslutning på dagen!(bilderna blir små och suddiga för att jag bloggar från min iPad och inte datorn)

Den fria viljan var vår tonårsdröm, men vi är bara instinkt, bara djur och allt är lögn

Färgade håret för ett par dagar sen (vet att man inte borde). Kände mig inte som jag i det ljusa, är mycket mer hemma i det här mörka. Är himla nöjd! (Snygg fjortismorsa i bakgrunden också)I don't know how you convince them and get them, boy

Har varit en lugn fredag idag, vaknade utvilad och har bara gosat runt. Har målat naglarna, läst bloggar, letat julklappar och kollat runt på bebiskläder. Nu sitter jag hos mamma och pratar lite och ska iväg till J och käka och kolla film ikväll.


Köpte den här babyfilten från Elodie Details 
Också, har någon provat glossybox? Sugen på att klicka hem och pröva i tre månader.Now I guess sometimes I wish you were a little more predictable, that I could read you just like a book

 
First Aid Kit - A Window Opens
 
Idag spenderas dagen i soffan med tentaplugg och en kopp te, i klädd en stor, mysig (väldigt färgglad) tröja. Har fått för mig att jag ska rensa ut gamla saker som jag har liggandes i små kartonger och lådor (lite av en hoarder gällande burkar och små förvaringsburkar). Sakerna ligger fint i en låda uppe på en hylla som inte syns, men tydligen ska det rensas även där nu. Är kanske så att det är så jag boar eftersom allt för Gs ankomst redan är klart! Utom att packa BB-väskan, montera in babyskyddet i bilen och så, men det har jag sagt att jag gör tidigast v. 35.
 
 

Hang the blessed DJ because the music they constantly play

Officiell höstrenovering av bloggen!
 

See I've been, breaking hearts, for far too long

Hösten är som sagt min favorit årstid. Inte bara för klädernas skull utan även för att det känns som den bästa musiken passar bättre in på hösten. Just nu spelas de här väldigt mycket hemma hos mig:
City Calm Down (tips: Pleasure & Consequence)
Conor Oberst/Bright Eyes (tips: Lua)
The Smiths (tips: Panic)
First Aid Kit (tips: King of The World)
James Vincent McMorrow (tips: Breaking Hearts)
 

And the wolfs they are singing that sweet but haunted song

Idag har jag VANLIGA jeans på mig! De ni! Har gått runt i mamma-jeans sen vecka 12 ungefär. Hittade dock ett par jeans som var för stora innan jag blev gravid och prövade dem. De är självklart uppknäppta, men ändå, vanliga jeans! Älskar för övrigt att det är höst nu, kan klä mig i tjocka tröjor och halsdukar, mysigt. 
 
 

Don't you ever say I just walked away, I will always want you, I can't live a lie, running for my life

Jag tycker fortfarande att magen känns lägre än tidigare, lillemans buffar är lägre och jag kan andas när jag sitter ner (vilket var svårt förut). Förut kändes det som brösten mer eller mindre låg på magen, nu är det ett mellanrum mellan mage och bröst. Jag ska till barnmorskan på tisdag, så får se vad hon säger!
 
Magen innan jag tyckte den "trilla ner" och sen när den "trillat ner".
 När magen är "nere" (tröjan satt väl sådär snyggt här)

'Cuz you're the storm that I believed in and all this peace has been deceiving

I fredags var det Club Stormy Monday, som jag har längtat! Jag har inte varit ute sen vecka 20 kanske, och då handlade det om att vara dryckessällskap. CSM är en liten klubb som anordnar spelningar och event ett par gånger om året. I fredags var det Sebastian Wijk and The White Ravens som spelade. Det var trevligt, omkring 50-60 personer där. Som tur var, var jag inte ensam nykter (och inte ensam gravid) dvs. jag kunde ha lite vettiga konversationer. Vid elva var det dags att dra sig hemmåt och sova, hade varit en lång dag.
 
En liten fotobomb:

Vecka 32

Barnet
De sparkar du känt tidigare är nu mer som knuffar eftersom barnet börjar bli för stort för att röra sig fritt i fostervätskan. Barnets lungor förbereder sig inför den riktiga andningen. Kroppens viktiga organ och nervsystem fininställs. Underhudsfettet som det varit magert med tidigare har nu vuxit till och barnet ökar snabbt i vikt. Nu utvecklar barnet förmågan att svettas.

Vikt 2 kg.

 

Mamma

Magen tar mycket plats och dina lungor, urinblåsa och magsäck har det trångt därinne. Det är inte ovanligt att man drabbas av trög mage eller förstoppning under senare delen av graviditeten. Orsakerna kan vara flera, bland annat hormonet progesteron som hämmar tarmrörelserna, att man inte kan röra sig lika mycket som vanligt eller att livmodern trycker på tarmarna En annan bidragande orsak till trög mage är järntabletter som många tar under sin graviditet. Drick mycket, ät fibrer och rör på dig så mycket du orkar.

Kroppen börjar förbereda sig för förlossning och du kan känna lättare förvärkar som mensvärk ungefär. Det kan också läcka mjölk ur brösten. 

Egna ord
I natt sov jag riktigt dåligt, hittade ingen sovställning som var skön. När jag var uppe och kissade kändes det konstigt på något sätt, en underlig känsla i kroppen. Jag hade ondare i bäckenet än tidigare, kände att det stack mellan benen och att lillemans rörelser kändes betydligt längre ner än vanligt. Under morgonen tycker jag att magen har sjunkit något och när jag sitter när är det lättare att andas än vad det varit de senaste veckorna. Det är inte längre något som trycker mot mina revben och rörelserna är som sagt längre ner än vanligt. Efter lite sökningar på google, prat med mamma etc. kommer vi fram till att det måste varit så att lilleman fixerat sig under natten. Jocke är helt övertygad om att lillen tittar ut innan 16 november som är beräknat, jag tror det samma. Det känns inte som han kommer jäsa alla fulla veckor där inne. Mig gör det inget om han kommer fr.o.m. första november, han är väldigt välkommen!

 

Denna bild är tagen igår. Har fått bristningar på höfterna och magen är väldigt hög som ni ser.
 

Light it up, like we're the stars of the human race

Älskade lilleman där inne, kan du vara vänlig att inte använda mina revben som benpress och sparkplank, tack!
 
 

Take a sad song and make it better, remember to let her into your heart, then you can start to make it better

 
 
Edie Sedgewick, Audrey Hepburn & Birgitte Bardot

I gave you love, I gave you all that I have inside

Jag har som tidigare skrivet mått rätt dåligt de senaste dagarna. Jag tycker att det har blivit värre och värre för varje dag. Idag svimmade jag och hade inte känt några fosterrörelser så vi fick åka in till förlossningen för att ta prover. Lillens hjärtljud låg på mellan 130-140 slag/minuten vilket är helt normalt. Mitt blodtryck var det dessto sämre med, låg på 100/70 vilket är lågt och förklarar varför jag svimmade. Det förklarar även varför jag inte känt lilleman idag. Vi fick göra ett ultraljud för att se att allt var okej, vilket det var. Mysigt att se lillen igen och skönt att veta att han är okej där inne trots att jag mår som jag gör. Läkaren beordrade mig att äta och dricka mer. Får helt enkelt trycka i mig trots att det känns som att det inte får plats så mycket. Ska bli skönt när magen "trillar ner" så jag kan andas ordentligt, och förhoppningsvis kunna äta utan att det känns som det tar stop efter två tuggor.
 
En ultraljudsbild från vecka 19

längtan, alltid denna längtan, härifrån långt bort

Idag var det en tidig morgon, upp klockan sju för att hinna till tåg och skola. Jag kände att jag inte riktigt kunde koncentrera mig på föreläsningen så smet ut i andra pausen, 45 minuter innan vi slutar. Jag har varit extremt trött, okoncentrerad, illamående, haft huvudvärk m.m senaste dagarna. I fredags pratade jag med en barnmorska som sa att det troligtvis är lilleman som snor precis all min energi. Imorgon har jag ett till telefonmöte med barnmorska för att kolla om jag ska komma dit på en extrakontroll och mäta värden etc.
 
Kom hur som helst hem vid ett idag då jag käkade lunch och sedan vilade i 40 minuter. Sen var jag så rastlös att jag tänkte att en promenad vore skönt, och det var det! Blev en liten promenad på ca 2,5 km, ungefär vad jag pallar med de extra kilon jag bär på och den foglossning jag har. Är nog stoltare över mig själv än vad jag borde, MEN! jag gjorde något! Jag låg inte hemma och kollade på film och hade tråkigt. Saken är den att mina dagar går mest ut på att jag vill att klockan ska bli kväll så jag får sova/lägga mig i sängen (vilket jag gör vid 19-19.30 och somnar 21-22). 
 
Har börjat få bristningar på höfterna/magen, vilket inte är så konstigt med tanke på att jag gått upp omkring 15 kg (här är magen i vecka 31)

'Cause a little bit of summer's what the whole year's all about

Det blev ingen loppis utan en dag att plugga neuropsykologi istället. Jag har nu läst på till två av tre föreläsningar nästa vecka, bara ett kapitel kvar. Jag var även över hos mamma och tittade på det årliga oxhagsloppet, ett lopp för de som bor i området. Lovisa kom trea och först av tjejerna, duktig tjej. 
 
Idag går jag för övrigt in i vecka 31 idag. Såhär står det om det:
Fostret väger runt 1,6 kilo. Längden är ungefär 43 centimeter. Fingernaglarna har vuxit ut ännu mer och når fingertoppen. Fostret kan fixera blicken och ser bättre skillnad på ljus och mörker. Det verkar som om det även kan börja känna igen och reagera på musik som spelas vid upprepade tillfällen.
 

So we put our hands up like the ceiling can't hold us

Igår var det bondens marknad i Mariefred. Jag, mamma, Pelle och Loppan åkte dit och kollade runt lite. Sen hälsade vi på Elin på Två Goda Ting, åt glass och drack kaffe. Idag hoppas jag på att få med mamma på en loppis en bekant har.
 
Tror glassen var godare än L visar här!

I am an asphalt flower breaking free but you keep stopping me

Jag har köpt ett par nya hörlurar, är så fruktansvärt less på apples egna som följer med produkten. Jag köpte ett par a-jays four. Ljudet är bra, det finns flera olika modeller för plupparna till öronen, ljudet läcker inte ut OCH det är handsfree, perfekt. Lite läskigt är det att lyssna på för hög musik när man är ute och går, hör varken när någon ropar eller när bilar kommer, gäller att vara extra uppmärksam!
 
 

Spände magen och lutade mig bakåt. Alienmage!

 

A guided man once told me sleep away all fear

Har äntligen fixat en 160-säng. Nu får hela familjen plats i sängen och jag behöver inte oroa mig över att rulla över G sen när det är dags (vilket jag i och för sig inte tror att jag skulle göra). Nu är sovrummet nästan klart, saknas en snygg matta, dörrar till en av bokhyllorna, knoppar till en byrå och lite snygga tavlor (det ovanför sängen är bara utfyllnad).
 
Den andra bilden tog jag förra veckan när det öste ner och var kyligt och höstigt ute. Det är så jag vill ha det nu, höst! Inte den här sommarvärmen som det står ska komma tillbaka. Jag vill kunna gå till mataffären utan att det känns och ser ut som jag har sprungit ett maraton, svettig och andfådd. 
 

The same old scenario, the same old rain and there's no explosions here

Har gått och blivit stressad, något jag i vanliga fall brukar vara, och välkomna då jag blir mer produktiv. Att vara gravid och stressad är inte att rekommendera. Lilleman sparkar extra mycket, extra hårt, min hjärna får black out, jag kan inte slappna av, jag blir tom stressad av musik och filmer. Det är hela tiden nya saker som måste göras, fixas och ordnas. Idag står tvätta håret på listan (an någon anledning väldigt jobbigt), gå till posten och posta saker sålda på tradera, handla frukost, laga mat och fixa matlåda till skolan, kolla med fotobutiken om ett objektiv passar till en Canonkamera osv. Småsaker som bara växer och blir en lång lista. Vissa saker måste egentligen inte göras men jag har sagt att jag ska det (i mitt huvud) så då måste jag det. Det är t.ex. att göra ett armband jag köpt saker till men inte haft tid för att göra än. Jag tycker ju egentligen det är kul, men inte just nu..